Het voordeel van betonnen keukenbladen ten opzichte van andere materialen

Op zoek naar een gepast werkblad voor in je keuken? De laatste jaren is het keuzepalet aan materialen significant toegenomen met voornamelijk nieuwe composietsoorten, keramiek maar ook beton. Krijg je keuzestress van al de mogelijkheden? In deze blog leggen we uit hoe Kwantz beton zich gedraagt en verhoudt t.o.v. andere stenen, zodat jij gemakkelijker een keuze kan maken.

Een natuurlijk materiaal met een unieke touch

Wanneer je voor een betonnen werkblad in de keuken kiest, dan ga je voor een natuurlijke look-and-feel. De steen voelt absoluut niet als kunststof aan, meer zelfs, de speciale afwerking zorgt juist voor een fluwelen touch. Hiermee past Kwantz beton volledig in de categorie van natuursteen zoals marmer, graniet en arduin. Anders dan bij composiet en keramiek, kan een natuursteen - na enkele jaren gebruik of voor de verkoop van je huis - opnieuw opgeschuurd en proper gezet worden. Hierdoor krijgt het materiaal een langere levensduur en kies je voor een duurzaam alternatief.

Thumbnail img 3187 246a6a42fe6fe6cfc05b6215896e0048 2000

Een betaalbaar alternatief

Beton is vast en zeker een betaalbare optie voor werkbladen in de keuken of badkamer. Eén van de redenen hiervoor is dat dit materiaal uithardt bij kamertemperatuur en dus geen nood heeft aan grote ovens of zware drukpersen die veel energie vergen. Daarnaast zijn de basismaterialen zoals kalk, klei en zand beschikbaar in België, waardoor we met korte toevoerlijnen kunnen werken en het transport reduceren.

Kwantz OSLO 1001

Een egale steen met subtiele nuances

Kwantz beton is één van de weinige egale stenen met natuurlijke subtiliteiten en nuances. Daardoor is de steen perfect combineerbaar met keukenkasten in een HPL kleur naar keuze. Van diepblauw tot knalrood, de mogelijkheden zijn legio. Onze verschillende betonkleuren vind je hier.

Google HR

Alle eigenschappen op een rijtje

In de onderstaande tabel geven we jou een samenvatting van enkele eigenschappen waarover we vaak vragen krijgen. Het geeft een eerste idee hoe Kwantz beton zich verhoudt t.o.v. andere materialen. Indien gewenst kan er steeds een gebruikshandleiding aangevraagd worden met meer informatie, twijfel dus niet om ons te contacteren.

Screenshot 2023 08 25 at 132832 4f0125097dc9082ef864ce5498c89068 2000

Kortom, kiezen voor beton is kiezen voor een duurzaam en natuurlijk materiaal dat gracieus mee veroudert en doorheen de tijd een patine krijgt door het dagdagelijks gebruik. Het is een betaalbare steen die perfect te combineren valt met een hippe HPL kleur, warme grenen kastdeuren of een klassieke witte onderbouw.


Wil je graag ons Kwantz beton in real life zien en voelen?

Vraag dan nu je gratis stalen aan!